Pontes Coevorden  De Krulekoare Hoogeveen  ‘t Boemeltje Meppel  De Vuurtoren Emmen  De Arkel Assen  Altiband Meppel De baten van 2017 komen ten goede aan de onderstaande Organisaties
HOOFDSPONSOR

Historie.


In 1999 werd het eerste Fraterman Amusement Toernooi gehouden. Tijdens een van zijn vele bezoekjes aan biljarttoernooien kwam onze oprichter Klaas Wemmenhove in aanraking met een biljarttoernooi in het Brabantse land. De opbrengsten kwamen ten goede aan ideële doelen. Na een spionagereis, samen met Rieks Fraterman, naar het zuiden van ons land werd besloten om ook zo’n toernooi in Hoogeveen te organiseren.



Aan de eerste editie deden 48 teams mee met een uiteindelijk rendement van vijfduizend gulden. Deze opbrengst ging naar Visio in Echten. In de jaren daarna groeide het biljartspektakel uit tot het grootste toernooi van het noorden en ook de revenuen bleven maar stijgen.














                                                  






                                        Voormalig hoofdsponsor Rieks Fraterman in volle concentratie.


In de beginjaren stond de Hoogeveense Biljart Vereniging te boek als organisator, maar al snel werd besloten het toernooi onder te brengen in een aparte stichting. De Stichting Biljarten voor Goede Doelen in Drenthe en omstreken zag het levenslicht. Op deze manier konden de gelden beter beheerd worden en bleven de financiën transparant, ook voor de sponsoren. De rest is eigenlijk geschiedenis. In zestien jaar is inmiddels meer dan € 112.500,00 afgedragen aan de goede doelen.